Hverdagen på SFO

1. Mat

Når det kommer til våre måltider på sfo, etterstreber vi å servere mat som både er populært hos barna, samtidig som det skal være god næring. Da i form av Grove brød/knekkebrød, grove meltyper, lite sukker osv. Hver dag har barna anledning til å være med på kjøkkenet, hvor maten lages og forberedes.

Mandag: Havregrøt m/frukt ( evt rester brukes i pannekakerøre )
Tirsdag: Hjemmelaget Pizza m/ost
Onsdag: Pannekaker m/frukt eller hjemmelaget syltetøy
Torsdag: Tomatsuppe m/fullkorn spaghetti
Fredag : Brød/knekkebrød m/pålegg + frukt og grønt.Dessert-Hjemmelaget is.

Ukene ser ofte slik ut, men varierer noen ganger litt. Barna har etterhvert fått noen forskjellige favoritter, feks : Crispy wonton ( Ligner på Vårruller ) Eller vårruller / Nuggets. Så innimellom blir det byttet ut med annet måltid. Også populært for barna å være med på å lage vårruller, eller pizza.

2. Opplegg
Vi har ikke et fast eller forhåndsbestemt opplegg for barna. Men vi har allikevel en rytme i dagene og ukene våre. De ansatte kommer en stund før sfo-dagen starter. Da har de en fin mulighet til å observere litt hvordan barna har det, å hva som rører seg for den aktuelle dagen, samt møte hverandre for å gå gjennom dagen. Går så runde til alle barna å hilser på, og krysser dem inn dem, å sjekker hvordan de har de, å hvordan de leker ( Sånn at alle føler seg ivaretatt og sett ) Så faller det seg som regel slik at noen vil være inne, og noen ute. Noen er med å lager mat, spiller spill, pusler, tegner, eller bare driver med frilek inne. Mens de som er ute ofte driver med en eller annen aktivitet som henger sammen med årstiden. Så, alt fra fotball til aking. Vi prøver å engasjere de i å samarbeide og inkludere hverandre i ulike settinger. Dette kan være i lek, eller om vi har hengekøyer å bygger camp, spiller fotball, bygger akebaner, graver huler, studerer sola, raker løv, hakker is om våren, å lager elver av smeltevannet. Eller i lek inne, brettspill, tegning, klippe figurer, eller rollespill.

I korte trekk er vi er opptatt av, og har fokus på :
Tilitt
Frilek
forutsigbarhet
Trygghet
Relasjonsbygging

Vi blir på en måte som en liten familie på sfo, som prøver å gjøre noe hyggelig etter skoledagen er ferdig. Vi har en energisk og leken gjeng hos oss, med mange personligheter, mange tanker, mange meninger, mange ideér, mange spørsmål, og mange løsninger.